El Taller

taller23

El Taller és a més del meu laboratori de creació,  un lloc viu on imparteixo cursos de tècniques artístiques i gràfiques per a adults i  infants.  També és un centre divulgatiu per a compartir idees i materialitzar projectes artístics tant personals com col.lectius.

Promoure,  assesorar,  acompanyar dins el món de l’art i la gràfica, crear sinèrgies i col.laboracions artístiques són entre d’altres, tasques que practico des de fa més de vint-i-cinc anys.

Disposa d’un petit espai expositiu on hi tinc obra permanent.

Us deixo un text del 21é aniversari que acompanyà la mostra inaugurada al març de 2018 al Centre Cultural Miramar de Sitges.

El Taller de la Núria Corretgé celebra 21 anys

El Taller de la Corretgé ja forma part de la geografia artística secreta de Sitges, està obert al carrer de Sant Sebastià, un carrer tranquil i poc transitat però abocat al mar, és un espai aglutinador que ha anat teixint una xarxa d’amistats unides per les afinitats electives i el gust per les arts, una comunitat diversa entorn la màquina d’estampar: el tòrcul. Gira que gira, roda que roda, des de l’any 1997 la Núria va embarcar-se amb rumb incert cap una aventura que ha estat la seva més llarga travessia i que encara no ha acabat.

Des d’aquest local la Núria Corretgé s’ha projectat i ha salpat amb destinacions llunyanes: cap a Cadaquès amb els amics del Mini-Print Internacional; cap a Naxos cercant el fil d’ Ariadna ; va crear Nartdal, el primer mercat d’Art per Nadal de Sitges, obrint el taller a tothom, després cap a Itàlia, França, Portugal i la Xina amb les fires de mobles Valentí, cap a Brasil en una mostra de gravat internacional, a Andalusia amb artistes creadors dels objectes impossibles i recentment cap a fires de llibres d’artista internacional per arreu de l’estat espanyol.

El Taller i els seus “talleristes” col·laboren a crear un imaginari format per moltes mans, moltes paraules, molts peus, moltes llengües i moltes pedres viatgeres que es mouen a través del temps i l’espai.

El Taller ha estat i és un espai de trànsit, un lloc on comença l’aventura de l’aprenentatge, on conflueixen les idees, com la dels aparadors poètics de les botigues cèntriques de la vil·la, que formen part integrant del programa ritual de la Festa de la Poesia a Sitges.

Aquest espai té moltes cares, molts cossos, moltes arestes i molts racons. Les seves parets es multipliquen: un dia és galeria i l’altre laboratori. Igual fa d’estudi de disseny, assessora a artistes i n’els edita l’obra gràfica.

L’aire que s’hi respira és d’art viu. La vida d’aquest El Taller va passant, els infants van creixent i les idees es van realitzant, concretant-se en papers, objecte, en mapes imaginaris.

La Núria ha convertit aquest espai en un cau, ordenat i ple de sentit. El Taller és on La Núria ha trobat el seu espai d’equilibri, propi i precís, una mena de compendi entre la solitud i la companyia. Acollidora però exigent, circumspecta i aguda la Corretgé forma part d’aquest ecosistema social, fràgil i miraculosament viu, que és el Sitges d’avui.

La cabalística mai no podrem acabar d’entendre-la, el simbolisme universal del nombre 21 ens mena al Món, a l’expansió evolutiva resultat de la permanent acció creadora.

21 anys de complicitats, un indret on jugar amb la matèria, on descobrir-ne els secrets, saber-ne els límits, temptar la sort, vestir-se amb la imaginació i despullar-se de prejudicis: batre la tinta, preparar pigments i àcids, guixar i ratllar i tornar a començar buscant un altre camí que ens descobreixi una altra manera, un camí nou o un mode antic que ja no recordava gairebé ningú i que ha estat amagat sota les lletres del rètol que fa vint i un anys llueix al 32 del Carrer de Sant Sebastià, penjat a sol i serena, voleiant al vent: El Taller de la Corretgé.

Isidre Roset i Juan

dilluns